Voor het zesjarig bestaan van Solid Grooves hebben we besloten weer eens een back to back set te boeken. Deze keer zullen Petar Dundov en Steve Rachmad het tegen elkaar opnemen. Petar en Steven zijn goede vrienden van elkaar en vullen elkaar muzikaal goed aan. Drie uur zullen ze jullie bedienen van kwaliteits techno. Welke kant ze precies op zullen gaan is voor ons ook nog een verrassing… Maar gezien Steve’s sterke sets bij Solid zal het zeker goed komen. Ook Petar heeft op de laatste editie van Integrate laten horen dat hij zeker iemand is waar rekening mee moet worden gehouden in de toekomst.

Petar Dundov (Music Man, Tomorrow)
Website: www.petardundov.com, www.perfection-party.com
Petar Dundov is in 1973 geboren in Zagreb Kroatië. Vanaf zijn zestiende experimenteren met synthesizers. Hij werd in die tijd vooral geïnspireerd door o.a. Kraftwerk, Jean M. Jarre en Depeche Mode. In 1993 (4 jaar later) resulteerde dit in zijn eerste 12" release op Formaldehyde Records een label uit Berlijn. Door de contacten die hij hiermee opdeed krijg hij ook de mogelijkheid zijn dj skills te laten zien in verschillende clubs buiten Kroatië. Ook begon hij steeds meer samen te werken met verschillende producers. Eerst met zijn broer met voor lo-fi soulfull techno op Absense en PV (1996), en later ook met Pascal FEOS en Jorg Henze. Zijn releases varieren van techno tot tech-house, dub en acid. Zijn ambient nummers vielen erg goed bij Jeff Mills, die ze op zijn Axis-sublabel Tomorrow uitbracht (Sculptures 1-3). Vanaf 2002 is hij ook bij Music Man actief en heeft verschillende 12”es en remixen uitgebracht (o.a. voor Marco Bailey, Damon Wild, Pascal FEOS en Toni Rios). Naast zijn eigen avond in Zagreb (Perfection) draait hij over de hele wereld. Op zijn lijst staan al behoorlijk wat grote feesten, festivals en clubs zoals I Love Techno Outdoor 2003 (België), Wire03 (Tokyo), Exit Festival (Joegoslavië), MTV Valkana Beach Festival (Kroatië), Sensor (Zurich), U-60311 (Frankfurt) en Womb (Tokyo).

Steve Rachmad (Music Man, Ignacio)
Steve Rachmad is voor de vaste Solid Grooves bezoeker geen onbekende. Elk jaar laat hij weer horen dat hij tot de Nederlandse techno top behoort. Ook als producer is hij al jaren zeer succesvol met sterke releases onder de namen Ignacio, Sterac en Parallel 9 op labels als Music Man, Rotation, M-Plant en 100% Pure. Steve draait bijna elke week in verschillende clubs in binnen- of buitenland. Verder draait hij op festivals van Dance Valley tot DEMF in Detroit, en heeft een vaste staat van dienst bij Awakenings.

Axel Mori (EC records, X-trax)
Voor het eerst bij Solid Grooves, uit Utrecht, Axel Mori. Voor vele zal dit een nieuwe naam zijn, maar Axel is al vanaf het begin van de house en techno in Nederland betrokken en actief met draaien en produceren. Zijn stijl is stevig, maar de Detroit techno voorliefde blijft zeker hoorbaar. Samen John Consemulder produceert hij onder de naam Detour op EC Records (van Michel de Hey). Ook heeft hij verschillende 12"es uitgebracht op X-trax, het techno label van Midtown records.

Location

Tivoli
Oudegracht 245
Utrecht, Nederland

Lineup

http://www.solid-grooves.nl