Tussen de beroemde dierentuin Artis en de illustere Hortus Botanicus ligt al bijna 125 jaar Theater Desmet, dat na een ingrijpende verbouwing het modernste AV bedrijf in Amsterdam is met 2 TV-studio’s, 7 geluidsstudio’s en een eigen studiocaf√©.

De voormalige bioscoop Theater Desmet is gelegen aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. De Plantage ligt aan de oostzijde van het centrum van Amsterdam nabij het IJ. De omgeving is vooral bekend door diergaarde Artis en de Universiteit van Amsterdam en ontwikkelt zich ook als mediabuurt. De televisiestudio's van NPS, VARA en VPRO zijn hier ook gevestigd.
Desmet Studio's is het nieuwe facilitaire RTV-centrum voor de omroep in Amsterdam. Op deze locatie worden dagelijks meerdere radio- en TV-uitzendingen opgenomen of live uitgezonden. In de zogenaamde kruisgesprekkenstudio's worden interviews met Amsterdamse sprekers voor radio en televisie geregistreerd, zowel voor de omroep in Hilversum als in Eurovisie verband voor veel buitenlandse radio- en TV-stations. In de overige studio's wordt het geluid voor speelfilms, radio- en TV-commercials en TV-series afgewerkt. Centraal in het complex ligt het studiocafé dat geschikt is voor radio- en televisie-uitzendingen met publiek.

Studio desmet
Plantage Middenlaan 4a
Amsterdam, Nederland
http://www.desmet.tv

Events