Micromusic is een internet community die bestaat uit muzikanten en liefhebbers van oude computerspellen met een "do-it-yourself" instelling, waarbij juist gameboys en gratis muzieksoftware belangrijker zijn dan dure apparatuur en uitgebreide technische kennis. Iedere 2 maanden komen er op de website www.micromusic.net weer gratis nummers bij van over de hele wereld door liefhebbers van 8-bit electro, pixeltechno, blitter breakcore en atari acid.

Micromusic werd in de afgelopen vijf jaar tijd een multimedia website die uniek is op het net. De zeer actieve micro-community telt inmiddels meer dan 5000 leden (waaronder DMX Krew, Cylob, Lektrogirl en 8 bit rockers), de kwaliteit van de geuploade muziek heeft een niveau bereikt dat een nieuwe standaard definieert op het gebied van low-tech muziek.

"We are not toys of music business" is een toer van zes live-acts, een vj en een dj die al enige tijd actief zijn binnen de micromusic scène. Uitgangspunt is de do-it yourself mentaliteit en fuck de muziekbusiness die kleine beginnende artiesten met nieuwe projecten geen kans geeft. Dus nieuwe muziek en vooral nieuwe instrumenten, veel spelcomputers of electronisch speelgoed wat omgebouwd is tot instrument, veel humor en vooral fijne dansmuziek.

De muziek variëert van electropunk tot 8-bit techno maar ook gameboy-breakbeats. De Gecombineerde audio-video voorstellingen (Ben et Bene en videohometraining) voegt een extra dimensie toe aan de 8-bit muziek wat resulteert in 8-bit madness. Bovendien zal Videohometraining gedurende de avond filmpjes vertonen die gemaakt zijn met een gameboy camera.

"We are not toys of music business"-artiesten traden al eerder met succesvolle shows op in België en Frankrijk en nu is dus ook Nederland aan de beurt. Lo-bat en Covox zetten bij eerdere optredens in Nederland complete zalen op hun kop en lieten mensen swingen op hun ritmische gameboy-tunes.

Van alle live artiesten is gratis muziek te downloaden hun websites.

Location

Atak
Noorderhagen 12
Enschede, Nederland

http://www.basicgrooves.nl
http://www.atak.nl
http://www.micromusic.net
http://www.lo-bat.be
http://www.benetbene.net
http://www.benetbene.net/bogusman_we_are_not_toyz_2.mp3
http://www.covox.net
http://www.benetbene.net/computer_truck_mp3z/