Michel de Hey moet gezien worden als een van de grondleggers en voortrekkers van de Dance-scene in Rotterdam. Zijn veelzijdige talent uitte zich niet alleen door zijn succes als DJ, maar ook als producer, ontdekker en mentor van veel nieuw talent. Hij was degene die de deur van de Techno en Tech-House voor velen opende. Door de jaren heen bouwde hij aan een indrukwekkende reputatie door zijn uitstekende sets op clubs, parties, festivals en wereldwijde events.

Zijn carrière begon in 1986 en met zijn eerste release Break kwam hij in de Top 10 van de US Billboard Dance Charts. Sindsdien ontwikkelde Michel de Hey zijn funky Techno Sound tot wat het vandaag is. Michel werd meermaals genomineerd voor nationale dance-awards als de LSDA Awards, de TMF Nokia Awards en de Update Dance Awards.

Het meest recente mix-album van Michel is de eerste in een serie die uit zal komen voor www.heystore.nl . Dit album bevat een mix van tracks van Michel die geproduceerd zijn in samenwerking met Secret Cinema (a.k.a. Jeroen Verheij).
Momenteel is Michel de Hey ook iedere vrijdag te beluisteren met zijn programma HEY-TECH op ID&T-radio, van 22.00-00.00 uur. Echter, niets is beter dan de man live aan het werk te horen.
Vanavond kan je de hele nacht uit je dak met Michel de Hey SOLO.

Location

LVC
Breestraat 66
Leiden, Nederland

Lineup

http://www.lvc.nl
http://www.micheldehey.nl