theater

Nite of the livin’ Baseheadz is een alternative dance-night vol triphop, hiphop, nu-jazz, nu-soul, drum & bass en turntablism in Nighttown Theater. Hoogtepunt van de avond is de presentatie van het eerste album van Baseheadz. Verder treedt Nobody Beats The Drum op en mennen dj’s Erjee en Mercurius de dansvloer.

Baseheadz zal onder leiding van voorman Satiesh voornamelijk materiaal ten gehore brengen van de onlangs uitgebrachte cd Baseheadz and Beyond. Aan dit eerste project van Mental Recordings werkten onder andere dj Git Hyper (Sfeq, Zuco 103) en dj Eni-less (National Phonographic, Redrum Squad) mee. Naast Satiesh en zijn gasten bestaat Baseheadz uit een toetsenist, 2 bassisten, een drummer en een turntablist. Baseheadz and Beyond brengt je groove, triphop, acid-jazz en turntablism.

Nobody Beats the Drum zal als tweede band een set van breakbeats/ hiphop en turntablism begeleid door visuele aspecten neerzetten. Nobody Beats the Drum won in 2003 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance. Zij zullen deze zomer op diverse grote festivals spelen, zoals op het Metropolisfestival te Rotterdam, Lovefields te Landgraaf en DanceValley in Spaarnwoude.

Dj Erjee van Tripwire Productions en dj Mercurius nemen hierna het vaandel van de live-acts over met hiphop, triphop, broken beats en breakbeats om de dansvloer eclectisch maar overtuigend te bedienen.

Location

Nighttown
Westkruiskade 26-28
Rotterdam, Nederland

http://www.mentalrecordings.com
http://www.nighttown.nl