Roskow Kretschmann
Dj, producer, platenbaas: Roskow Kretschmann is het allemaal tegelijk. Midden jaren ‘90 bracht Kretschmann onder de naam Kosma zijn eerste platen uit op het toonaangevende label Infracom! Het is in die tijd dat hij met een aantal gelijkgestemde Berlijnse dj’s en producers Jazzanova en later Sonar Kollektiv opricht. Bij Jazzanova, bekend geworden door hun album ‘The Remixes 1997-2000’, is Roskow een van de producers. Ook brengt hij onder de naam Intega platen uit, waaronder remixes van Victor Davis en Minus 8 op Compost Records. Tegenwoordig produceert en remixed hij, behalve voor Jazzanova, ook onder de naam Sygaire en is resident dj op de wekelijkse Berlijnse clubavond ‘Plattenkuche’.

MFP Collective
De organisatie van de avond is in handen van MFPCollective. De dj’s van MFP zijn altijd op zoek naar die soulfulle, jazz-ge├»nspireerde sound. Progressief, subtiel en dansbaar. Uptempo beats met een onmiskenbare groove, veel soul, funk en jazz en ‘echte’ instrumenten. Inmiddels runnen ze hun eigen platenlabel “Flyin’ High Records” en zijn internationaal actief als remixers/producers. Hun Flyin’ High Sessions waren eerder succesvol in de Vloer, met gasten als Kyoto Jazz Massive.

Sfeer
De avond is ge├»nspireerd door jazz. Geen acts, geen poeha, maar clubavonden teruggebracht tot de ware essentie: muziek, mensen en de sfeer. Samen met bevriende dj’s, de visuals van Jansen1s en de grafische kunst van Studio Vrijdag gaat MFP Collective over de toekomst van de progressieve, soulfulle dance.

Location

Tivoli de Helling
Helling 7
Utrecht, Nederland

http://www.tivoli.nl