electronation

Wat kunnen we verwachten van iemand die de geboorte, sterfte en wedergeboorte van electronische muziek met zijn eigen ogen heeft gezien? De inmiddels 54 jarige Alexander Robotnick, die onlangs een spetterende liveset gaf op het Today's Art festival in Den Haag, zal op zaterdag 15 oktober in de Sugarfactory zijn nieuwe album "Krypta 1982" presenteren. De avond wort georganiseerd door Electronation en ondersteunt door een aantal sterke artiesten van Crème Organisation. Met dj sets van TLR en Brian Chinetta en een live performance van Legowelt.

Electronation presents: Rex… Electronation Live! met de album Release party van Alexander Robotnick
Op Zaterdag 15 oktober organiseert Electronation de release party van Alexander Robotnicks nieuwe album: Krypta 1982.

De tweede editie van Rex… Electronation Live zal opnieuw een avond zijn met een aantal grote artiesten van ons land, alsmede een speciale gast uit Italie die zijn nieuwe album komt presenteren. Samen met Alexander Robotnick zijn we trots een line-up aan te bieden van Legowelt (Live), DJ TLR en Brian Chinetti (Orgue Electronique dj set).

Robotnick aka Maurizio Dami kreeg naam in 1983 met een aantal italo / electro / disco singles zoals ‘Problèmes d’Amour’ en ‘Les Grands Voyages de l’Amour’. Doordat deze singles uitgebracht werden tijdens het echte begin van de electro-dance music gaf dit heb een grote bekendheid in Europa: het trashy exotische populaire franse nummer met een sterk transalpine accent maakte hem een soort van electro Jacques Dutronc. Echter springt Robotick snel over op theater en audiovisuele muziek en maakt in 1987 een complete verandering van richting door zich in wereld muziek te storten. Voor jaren sloot Robotnick zich af van de buitenwereld om met zijn label Hot Elephant eindeloze samenwerkingen aan te gaan met Afrikaanse, Indiase en Koerdische muziekanten.

Nu, bijna 2 decennia en vele releases in verschillende muzikale richtingen verder, brengt Robotnick opnieuw een album uit: Krypta 1982. Verwacht een geluid dat zijn brede scala aan muzikale invloeden weergeeft, van italodisco tot acid, van rauwe electronische nummers tot meer ambient-achtige new wave sounds. Wat anders kunnen we verwachten van iemand die de geboorte, sterfte en wedergeboorte van electronische muziek met zijn eigen ogen heeft gezien?

De avond wordt ondersteunt door een aantal sterke artiesten van Crème Organisation. Met dj sets van TLR en Brian Chinetta en een live performance van Legowelt zijn we er zeker van een goede avond neer te zetten vol electronische muziek. De visuals zullen deze avond worden verzorgd door de getalenteerde VJ’s 310k.

Voor meer informatie over deze avond; surf naar onze website www.electronation.nl

Comments

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    20 October 2005

    schijnt echt een te cool feest geweest te zijn, en Harold ik weet hoe die plaat heet, schijnt echt 1 van zijn klassiekers te zijn !!

    FF neerladen en op een casettebandje zetten, ik heb alleen een autoradio met casette in de wagen…

    Alexander Robotnick - Problèmes D'Amour (Ah Ou Ah Version)

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    20 October 2005

    luisteren kan hier ::::

    http://www.bangbangrecords.com/description.asp?ID=3050

Comments are closed