paul kalkbrenner

Aankomende vrijdag 28 mei komt er weer een grote naam draaien in de Rechter in Eindhoven. De organisatie heeft Paul Kalkbrenner speciaal laten overkomen om een 1 uur durende live optreden te verzorgen. Daarnaast zullen ook nog onder andere Makcim en Victor Coral gaan draaien.

Paul Kalkbrenner zag het licht in 1977 in Leipzig en begon met DJ-en in 1985 en met produceren in 1997. In 1999 leidde dat tot zijn eerste releases op het Synaptic Waves label en het op het Bpitch Control label van Berlijns "enfant terrible" Ellen Allien.

Bij Bpitch Control groeide hij de afgelopen jaren uit tot één van de hoofdacts en gaf hij samen met Ellen Allien en Sasha Funke vorm aan de "nieuwe Berlijn-sound" die zich kenmerkt door gedurfde experimenten en een zeer electronische sound.

Zijn eigen stijl omschrijft hij als "very electronic music" en zijn releases omvatten het hele spectrum van sfeervolle minimale techno tot stampende floorfillers. Na de dreunende beats van zijn 'F.Fwd' en 'Steinbeisser' releases vorig jaar, laat Kalkbrenner op zijn nieuwste album 'Self' zich van een wat meer ingetogen kant zien.

In zijn live-optredens laat hij de diverse facetten uit zijn muziek voorbij komen en smeedt hij ze tot een naadloos en opzwepend geheel.

Op Vrijdag 28 Mei verzorgt Paul een 1 uur durend live-optreden in De Rechter.

Rechtzaal
Paul Kalkbrenner (live) (Bpitch Control, D)
Makcim (N.E.W.S. / Minimal Eindhoven).

Grote zaal
Dirk Dali
Victor Coral

Cafe
Robin Daniels

Comments

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    27 May 2004

    kon ik hier maar bijzijn…

Comments are closed