Afgelopen zondag werden de "BG Magazine dance awards" uitgereikt. De winnaars werden bepaald aan de hand van het aantal stemmen, maar de stem-mogelijkheden waren beperkt. Men had per categorie ongeveer acht keuze-mogelijkheden. Hierdoor was het soms moeilijk om een stem uit te brengen. Ondanks dat zijn er toch tien winnaars! Lees verder voor de winnaars en de reactie van de Las Palmas.

- Award Beste Club: Las Palmas
- Award Beste Clubavond: Rush
- Award Beste Event: Dancevalley
- Award Beste Party: Loveboat
- Award Beste Techno/House/Progressive DJ: Michel de Heij
- Award Beste Club/Trance/Hardhouse DJ: Tiësto
- Award Beste Breaks/Urban/Eclectic DJ: Hitmeister D
- Award Beste Initiatief: Belangenvereniging van de Dance
- Hit van 2003: Ferry Corsten – ‘Rock Your Body, Rock’
- Aanmoedigingsprijs: Miss Monica

Bericht op Partyscene.nl:

Afgelopen zondag werden, in Hotel Krasnapolsky tijdens Lucky People Center, de winnaars bekendgemaakt van de BG Magazine Dance Awards.
De afgelopen weken kon het publiek bepalen wie genomineerd zou worden voor de BG Magazine Awards. Zondag werden de winnaars bekend gemaakt. De presentatie van dit spektakel was in handen van MTV presentatrice Barbare Karel. Na afloop van de uitreiking gingen de deuren voor publiek open en draaiden meer dan tien dj’s hun favoriete platen van 2003 om zo met het publiek terug te blikken op het afgelopen jaar. Dj’s Mark Doyle (Hed Kandi), Ferry Corsten, Laidback Luke, Jean, Sander Kleinenberg, MarYSol, Marnix, JP, Stonebridge, Miss Monica e.v.a. maakten er met de aanwezigen een knalfeest van!

Naast de winnende dj’s vielen deze avond ook andere professionals uit de dancescene in de prijzen. De onlangs opgerichte Belangenvereniging van de Dance sleepte een Award in de wacht als Beste Initiatief, maar ook de populaire en overvolle donderdagavond in de Escape, Rush, en de Rotterdamse club Las Palmas mochten een felbegeerde Award in ontvangst nemen. Het publiek riep ‘Rock Your Body, Rock’ van Ferry Corsten uit tot Hit van 2003.
Reactie Las Palmas
Voor de 11e keer vond zondag 21 december de uitreiking van de BG Dance Awards plaats, georganiseerd door het toonaangevende dancetijdschrift BG Magazine. Het publiek bepaalde in aanloop naar de awarduitreiking wie van de genomineerden tot winnaar uitgeroepen zouden worden. In Hotel Krasnapolsky in Amsterdam werden de winnaars bekendgemaakt.

Club Las Palmas mocht de BG Award voor “Beste Club” in ontvangst nemen. Een onverwachte bekroning na een mooi jaar waarin Las Palmas is uitgegroeid tot een volwassen club. Naast de gewonnen award ontving Las Palmas ook een nominatie in de categorie “Beste Clubavond” en
eindigde bij de eerste drie.

De perfect georganiseerde awarduitreiking had een flinke Rotterdamse teint. In maar liefst vijf van de tien categorieën ging de hoofdprijs naar een Rotterdamse winnaar. Michel de Hey ontving een award voor “Beste Techno/House/Progressive DJ”, de award voor “Beste Urban/Eclectic DJ” was er voor Hitmeister D en de aanmoedigingsprijs ging geheel verdiend naar Miss Monica, die hard bezig is met haar comeback. Ferry Corsten mocht een award in ontvangst nemen voor zijn plaat “Rock Your Body Rock”, dat tot “Grootste Hit van 2003” werd uitgeroepen.

Hiermee werd eens temeer duidelijk dat Rotterdam nog steeds stevig op de dancekaart staat en hiervoor ook massale waardering krijgt van het publiek. Rotterdam is geen spookstad en zal
dat zeker niet worden met de tomeloze inzet van de vele Rotterdammers binnen de dancescene.

Comments

  • Bart

    Bart

    26 December 2003

    Heel erg jammer, al die uitslagen. Maar gelukkig vallen deze awards ook niet in mijn Genre.

    Beste Club Las Palmas? In Rotjeknor?

    Michel de Heij? Die moet met pensioen

    Rush al sclubavond kan ik nog wel inkomen, je moet zelf weten of je daar naartoe gaat.

    Wat advies voor BG: Voltt in Paradiso!

    Prettige dagen

Comments are closed