Het nieuwe programma voor de maand maart is bekend voor het concept Planet Rose. Namen als Phil Kieran, Christian Vogel, Paul Brtschitsch & Zero One zullen deze maand voorbij komen.

Programma Doornroosje Maart 2003
Groenewoudseweg 322
6525 EL Nijmegen
info & reserveringen: 024-3559887 of www.doornroosje.nl
———————————————

zaterdag 1 maart
Planet Rose ‘Feis Night’
Techno Room: Lamonde a.k.a Len Faki (Feis/Monoid, d) + DJ Hansz (BodyArtForm)
Chill Out: Haak & Bootz
entree 6- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

Len Faki, beter bekend als Lamonde, is een man met een zeer uitgebreid en divers muzikaal verleden. Tot zijn zestiende speelde hij in diverse punkbands om daarna gegrepen te worden door het acidvirus (we schrijven 1988). In 1994 begon hij als producer. Die carrière nam een enorme vlucht nadat hij als Lexicon (samen met Jost Gerischer) twee uitmuntende albums maakte voor Plastic City. Remixen, voor onder meer Jesus Loves You en Armand van Helden, deden de rest. In 1998 richtte hij zijn eigen labels op: Monoid en Feis. Als Len Faki brengt hij zijn platen uit op Monoid (het label voor de meer “loopgerichte” techno). Umek, Alexi Shelby en Orlando Voorn tekenden voor een release op dit label. Feis is een experimenteel, wat meer op hiphop en house gericht label. Artiesten zo divers als Christian Dior, Subhead, Bolz Bolz en the Hacker vullen de catalogus van Feis. Als Lamonde bracht ook Len Faki een prachtig album uit op dit label. Eigenlijk is zijn staat van dienst te groot om op !te sommen. Maar gek genoeg trad hij nog nooit op in Nederland. De discografie van Hansz is zo langzamerhand nauwelijks bij te houden. Steeds meer labels releasen platen van onze resident zoals Fortek, Rhythm Maker en Lifeform. En er gaan nog vele volgen!

www.kiddazfm.de/artists/bio_len.htm
www.djhansz.com

zaterdag 8 maart
Planet Rose vs TechnoLab
Techno Room: Zero One (TechnoLab/Djax-up-Beats) + Drifter (TechnoLab/X-Trax)
Chill Out: DJ Hansz (BodyArtForm)
entree 5,- (na 24.00 uur 7,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

De uit Utrecht afkomstige dj/ producers Zero One en Drifter hebben een grote staat van dienst. Zero One is vooral berucht vanwege zijn imponerende “decks en fx mixstijl” en een aantal klassiekers op onder meer Djax-up-Beats. Tevens vormt hij met Frank de Groodt één van Nederlands meest legendarische live-acts: Random XS. Van hen werd de immens duistere track 'Fading Away' door keizer Sven Väth tot heilig verklaard. Drifter (eerder Paradize) is op de eerste plaats een energieke, sympathieke dj. Met een lekkere platenkeuze zet hij, eigenlijk overal waar hij verschijnt, de boel op z’n kop. Het ‘niet lullen maar poetsen’-principe lijkt wel door hem bedacht! Zijn producties, ook als onderdeel van de bigbeat-formatie Bonobo, getuigen overigens wel van subtiliteit. Perfect voorbeeld hiervan is het Drifter.tv project. Samen vormen Zero One en Drifter het partyconcept Technolab: tot voor kort de maandelijkse techno-avond van De Vloer te Utrecht. Onlangs sloot deze club zijn deuren. Vandaar dat Utrecht het nu even zonder Technolab moet stellen. Wordt (hopelijk)vervolgd…

www.zero-one.tk
www.djdrifter.com
www.drifter.tv

zaterdag 15 maart
Planet Rose invites Island Vibes
Techno Room: Phil Kieran (Skint/Kingsize, Ierland) + Juan (Island Vibes) + B-Tek
(Planet Rose)
Latin/house Room: Juan (Island Vibes) + digiTnizz (Island Vibes) + Erwin
entree 7- (na 24.00 uur 9,-)/ van 23.00 tot 05.00 uur, na 03.00 uur geen toegang

Island Vibes is een jonge Nijmeegse dance-organisatie die vorig jaar een aantal goede feesten heeft gegeven, in onder meer Diogenes en the Pitch. Reden genoeg dus om gezamenlijk een mooie avond te organiseren. Vanavond wordt de tropische, warme sfeer van Island Vibes op Planet Rose losgelaten. Dit gebeurt door de keuze van dj’s, decor, visuals en een aantal verrassingen. De Ier Phil Kieran zette vorig jaar de dancewereld op zijn kop met de klapper ‘My House’, uitgebracht op Skint: het label van onder meer Fatboy Slim en Dave Clarke. Deze opzwepende plaat is typerend voor producer/ dj Phil Kieran. Hij haalt zijn inspiratie uit verschillende dance-genres zoals: house, techno, electro en breakbeat. Zijn sets zijn uitermate gevarieerd en altijd warm van karakter. Island Vibes-resident Juan brengt vanavond maar liefst twee sets ten gehore. In de grote zaal zet hij de toon voor Phil, om later in de kleine zaal af te sluiten met Latin-getinte house en aanverwanten. De twee Island Vibes residents digiTnizz en Erwin zorgen voor nog meer warmbloedige dance-muziek in de kleine zaal. B-Tek vertegenwoordigt de Planet Rose en zal in de grote zaal de temperaturen tot Caribische temperaturen doen stijgen. De zomer komt stiekem een stukje dichterbij.

www.islandvibes.nl

zaterdag 22 maart
Planet Rose ‘5 years Frisbee Trax Tour’
Techno Room: live PA Paul Brtschitsch (Frisbee/Taksi, d) + Good Groove (Frisbee, d)
+ Pure
Chill Out: De Zevende Hemel DJ's feat. Joris de Poris en Arne de Parne
entree 6- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang

Frisbee Tracks is een onderdeel van het Frankfurtse Good Groove Music. Paul Brtschitsch is zo’n beetje de hofleverancier van Frisbee Tracks. Zijn albums ‘Vendex’ en de vorig jaar verschenen opvolger ‘Memory’ (met de klapper ‘Clamber’) behoren tot de absolute top van de Duitse technoscene. Qua stijl zit Brtschitsch in de hoek van Alexander Kowalski en Johannes Heil. Maar dan met een iets meer pakkende “edge”. Naast zijn soloactiviteiten, vormt Paul Brtschitsch met André Galuzzi het Taksi-collectief. Hun killertrack ‘Schneesturm’ werd één van de vetste hits van het vorige jaar. Good Groove is, zoals zijn naam eigenlijk al aangeeft, de resident-dj van Good Groove Music en hun feestjes in de U-Bar. Pure grooved ook wel zonder dat dat in z’n naam zit.

zaterdag 29 maart
Planet Rose Special
Techno Room: Christian Vogel (Mosquito/Tresor, uk) + live PA Marcin Czubala
(Currently Processing/Neue Heimat, pl) + Joris Voorn (Transmat/Fragile) + LL
Back Room: Penotti’s feat. DJ's Lester & Ferry (Extrema/Secret Sound)
entree 12,- / van 23.00 tot 06.00 uur, na 04.00 uur geen toegang

De van oorsprong Chileen, Christian Vogel, doet zijn naam echt eer aan. Vogel is namelijk een bijzonder rare snuiter. Samen met Si Begg rommelt hij al vanaf eind jaren tachtig met vage electronica. Eenmaal verhuisd naar Brighton gaat het snel loos; de ‘Infra EP’ op Dave Clarke’s Magnetic North slaat in als een bom. Door ‘Intersync’ op Force Inc., krijgt Vogel ook aanzien in Duitsland. Hij start zijn eigen Mosquito-label. En even later toont Tresor interesse. In 1996 brengt heer Vogel daar zijn klassieke ‘Body Mapping’ uit. Een collaboratie met Jamie Lidell levert Super Collider op. Motto: “Goeie techno moet net zo goed zijn als goeie sex!” Geef hem eens ongelijk. Pool Marcin Czubala deed al eens een liveset in Doornroosje. Toevalligerwijs was het Christian Vogel’s ‘Absolute Time’ dat hem inspireerde zich te richten op abstracte electronica. En bij Czubala is inderdaad een zelfde soort waanzin terug te vinden. Met het album ‘Dope’ op Neue Heimat, leidt hij die gekte ook nog eens in goede banen. Joris Voorn gaat hard; de titel talent is hij niet eens gepasseerd en nu al staat hij op Transmat! Ook onze LL draait eindelijk eens op een Special. De Penotti’s geven de Back Room de nodige kleur, warmte, soul en groove. Shake your hips!